Top - Hovedeftersyn

IFAG Hovedeftersyn er din garanti for en sikker arbejdsplads

Hvis du vil undgå arbejdsulykker med dine gaffeltruck, så er den rette service helt afgørende. Bed om et IFAG Hovedeftersyn hver gang.

Certificerede montører

Certificerede montører syner og dokumenterer

Medlemmer af ”Brancheforeningen for Importører, Fabrikanter samt Forhandlere af Gaffeltruck i Danmark”, IFAG, uddanner og certificerer alle teknikere efter højeste standard, før de får lov at servicere din truck. Med et IFAG Hovedeftersyn minimerer du antallet af arbejdsulykker med truck. Det handler om dine medarbejderes sikkerhed.

Et IFAG hovedeftersyn omfatter kontrol af:

 • Mekaniske dele
 • Sikkerhedsudstyr
 • Betjeningsorganer
 • Energitilførsel
 • Hydrauliske komponenter
 • Pneumatik
 • Eludrustning

Når hovedeftersynet er udført bliver maskinen forsynet med et IFAG mærkat, der angiver, hvornår maskinen igen skal have udført et nyt hovedeftersyn, samtidig får ejeren en kopi af checkliste til dokumentation.
Ejeren af redskabet skal altid kunne dokumentere gennemførelsen og resultatet af hovedeftersynet.

Skal du have udført hovedeftersyn af gaffeltruck, så kontakt vores medlemmer direkte.

Kontakt vores medlemmer

Samtidig undersøges og afprøves maskinens funktioner, herunder foretages en prøvebelastning af redskabet:

 • IFAG har udarbejdet en checkliste underbygget af en mappe til uddybning af alle checklistens punkter.
 • Materialet har været forelagt Direktoratet for Arbejdstilsynet.
 • Direktoratets bemærkninger er indarbejdet i materialet.
 • IFAG’s Lovpligtige Hovedeftersyn er anerkendt af alle truckbrugere i Danmark.
sikkert arbejdsredskab

En truck skal være et sikkert arbejdsredskab

Godshåndtering kræver truck, der lever op til alle sikkerhedskrav for at forebygge arbejdsulykker. Derfor uddannes IFAG truckmontører løbende i den nyeste teknologi indenfor gaffeltruck. I Danmark stiller Arbejdstilsynet krav om er Lovpligtigt Hovedeftersyn hver 12. måned iht. Bekendtgørelse 1109 af 15. december 1992.

Indholdet af et Lovpligtigt Hovedeftersyn på truck afhænger helt af trucktypen. Derfor anvender IFAG fire forskellige kontrolskemaer til Lovpligtigt Hovedeftersyn. Disse kontrolskemaer er udviklet i henhold til alle europæiske standarder og normer for gaffeltruck, og er alle godkendt af Arbejdstilsynet i Danmark. Et eftersyn kan indeholde mere end 70 enkelte kontrolpunkter og kræver indgående kendskab til reglerne for de enkelte typer truck.

IFAG’s Lovpligtigt Hovedeftersyn har sin baggrund i Arbejdstilsynets bekendtgørelse 1109 af 15. december 1992 om anvendelse af tekniske hjælpemidler, samt de ændringer der er i bekendtgørelse nr 670 af 7. august 1995 og bekendtgørelse nr. 832 af 27. november 1998.

Oprettet i NEWWWEB CMS - Brugervenligt og SEO optimeret Content Management System